Prajitura cu ciocolata, topping de caramel si visine

de Brindusa in Prajituri, 7 Iun 2010 | 5802 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru prajitura
  • 2 oua mari
  • 110 g faina
  • 100 g zahar brun
  • 100 g zahar tos
  • 110 g unt moale
  • 70 g ciocolata amaruie 55% , taiata bucati foarte mici 
  • 50 g alune de padure, tocate
  • Ingrediente pentru toppingul de caramel
  • 5 linguri de zahar
  • 50 g apa fiarta
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • 1 lingurita unt
  • o mana de alune de padure
  • Visine, pentru servit.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata, topping de caramel si visine:

1. Incalzeste aragazul la 170 C.

2. Bate ouale cu mixerul, pana ce devin ca o spuma (cam 3 minute)

3. Bate in oua zaharul, apoi untul pana ce a amestecat foarte bine, apoi faina.

4. Amesteca alunele si ciocolata. Toarna compozitia intr-o forma circulara (de tarta) cu diametru de cam 23 cm.

5. Coace 50- 55 min, sau pana ce scobitoarea iese curata.

6. Lasa sa se raceasca 30 min si toarna toppingul de caramel.

7. Ca sa prepari toppingul te caramel, amesteca amidonul cu 2 linguri de apa. Pune restul sa se fiarba. In timpul asta caramelizeaza zaharul. Pune=l intr-o craticioara cu fundul mai gros, pe foc mediu. Cand incepe sa se caramelizeze pe margini, amesteca usor, aducand zaharul netopit poeste cel topit. In final zaharul trebuie sa aibe o culoare de chihlimbar. Ia cratita de pe foc si CU MARE ATENTIE toarna apa. Ai grija ca se fac aburi FIERBINTI. Pune din nou pe foc , pana ce tot zaharul se dizolva. Adauga untul si amidonul. Amesteca bine si gateste pana ce toppingul arata ca o miere . Adauga alunele si amesteca. Lasa sa se raceasca putin si toarna peste prajitura.

Serveste cu garnitura de visine, pentru ca e cam dulce.

sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, topping de caramel si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Laly 1

11.06.2010, 22:33

Ah visinele,preferatele mele.Ce bine arata.5 furcu si de la mine si vreu o portie daca mai ai

Brindusa 1

12.06.2010, 00:55

Laly, s-a terminat de mult

mena29 1

18.06.2010, 00:10

Si mie-mi place si vreau o felie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura " Cenusareasa"